top of page
  • Foto del escritorEljoc

Assaborir la vida


Avui tenim una proposta que fa molt de diumenge i que ens ajuda a prendre consciència del que fem, a aturar-nos, A ASSABORIR!!!


1- Prepara el teu plat preferit.

Un gelat que t’agradi, un postre, un entrepà o un préssec madur... el que sigui!

Pensa bé amb quin aliment vols fer l’experiment i en el motiu: per què és el teu plat preferit?


2- Prepara’t per assaborir-lo.

Posa’t còmode, en un lloc on puguis estar sol una estona (10-15 min).


3-Comencem!

Primer mira el teu àpat: la textura, el color, el volum que ocupa...

Fixa’t després en la seva olor (i també en el seu tacte si és quelcom que es pot tocar amb les mans). Olora’l i toca’l amb els ulls tancats: quines sensacions et desperta? Hi ha algun record que se’t faci present? Algun sentiment?


4- A la boca.

Quan hagis experimentat « des de fora », posa un bocinet molt petit de l’aliment damunt la teva llengua: què notes? Què passa si el fas moure dins la cavitat bucal? Canvia el gust? Canvien les sensacions? Et desperta alguna nova emoció?


Ves menjant la resta del plat combinant diferents maneres de degustar-lo (trossets més o menys grans, mastegar més o lenys, fer-ho amb els ulls oberts o tancats...).


5-Reflexió

Un cop hagis acabat el plat/aliment, atura’t. Com et sents? Han canviat els motius pel qual segueix essent el teu aliment preferit? T’agrada més o menys que abans? Quant de temps feia que no l’assabories amb aquesta intensitat?


Idea: pots aplicar aquest exercici a qualsevol cosa que facis de manera més o menys automatitzada (sí, també a les relacions sexuals!), per prendre’n consciència i fer-te més present. Fer-nos presents ens reconnecta amb nosaltres mateixos, ens calma i ens centra... ho vols provar?!

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page