Voleu riure una mica?

Jo també vaig fer alguns esbossos!

Qui és el papu?!

 

Primer de tot us explicaré qui sóc jo.

 

Em dic Berta, el 1980 vaig néixer a Sabadell i, com deia el poeta Jordi Domènech, "malgrat tot, encara hi visc". Entre tot d'altres coses (que si voleu fer el xafarder trobareu a www.brf.cat), m'agrada explicar cuentusxinus, he estudiat i estudio les manifestacions multimodals de la literatura -o, com m'agrada dir-ne: "les literatures multillenguatge"- (sobretot les enfocades al públic infantil), tradueixo, invento paraules, tinc molt rotllopatatero i tres fills que, encara que soni carrincloníssim, són la llum dels meus dies (i de les meves nits, no ens enganyem).

 

Enmig d'aquest batibull ha nascut Sóc un papu! una història que, com podeu llegir als diferents enllaços: "parteix de l’experiència de la nostra família, però pretén il·lustrar la realitat de moltes famílies enllaçades i ajudar-les, en la mesura del possible, a explicar la seva situació, complicada i meravellosa, als més petits de casa".

 

Com hi podeu veure, "em vaig separar embarassada de la meva segona filla quan la meva filla gran estava a punt de fer set anys. Al cap de gairebé un any, vaig conèixer un home magnífic que de mica en mica va anar entrant a la nostra vida i que ara, des de ja fa molt de temps, la comparteix al 100%. D’amic va passar a “nòvio” i de “nòvio” a “papu”, que és la paraula carinyosa que han trobat les nenes per referir-se al seu padrastre.".

 

I bé, ara ja sabeu qui és el papu.

 

Tot plegat podria quedar aquí i això no ser més que una petita presentació d'una obra en línia de més o menys interès, però sóc de les que s'hi posa fins al moll de l'os i d'una petita història inventada per a explicar-nos una mica a nosaltres mateixos en va sorgir un projecte editorial i un treball de recerca exhaustiu sobre la presència de les famílies enllaçades en el marc de la literatura infantil i sobre les maneres d'anomenar els membres d'aquestes famílies (treball realitzat en el marc d'un Màster en Literatura Infantil i Juvenil, les trifulques, detalls i safareigs del qual podreu llegir aviat al bloc de www.diversitatfamiliar.cat -aviat vol dir quan tingui temps per posar-m'hi una mica, ja em perdonareu per l'espera!).

 

El projecte editorial es va quedar encallat, el treball acabat i guardat en una carpeta d'un disc dur extern que vés a saber on para (l'he trobat, no patiu!) i les meves ganes de "que lo sepa todo el mundo" no feien sinó anar en augment, així que, amb més cara que esquena i convençuda que de papus n'hi ha de totes mides, formes i colors, vaig fer una crida a il·lustradors a través del Twitter dels meus companys de Kuiri (@Kuiri_ -uns enamorats de la LIJ i les TIC - o sigui, la literatura per a petits i les Apps) i vaig rebre una resposta que, a dia d'avui, encara m'emociona).

 

Així, encetem aquesta pàgina amb quatre projectes acabats (el de la Montse Mazorriaga, el de la Marien Ortiz, el del David Permanyer i el de l'Edurne Lacunza) però ja podeu veure que l'Oriol Vidal i l'Eli Salvans ens posen la mel als llavis amb els esbossos dels seu PAPUS i ja aviso que anirem penjant, de mica en mica, les altres propostes que vagin arribant.

 

Espero -esperem- que aquest projecte (una mica estrany, una mica esbojarrat però fet amb moltíssim entusiasme) us agradi.

 

 

 

 

Si en voleu formar part, fer comentaris, observacions o el que us vingui de gust... som tan sols a l'altra banda de la pantalla:

 

 

  • Wix Facebook page
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now